Noutati

Atlasul speciilor de pasari de interes comunitar din Romania

In 2015, Centrul National pentru Dezvoltare Durabila (www.cndd.ro) continua seria volumelor de exceptie, publicand Atlasul speciilor de pasari de interes comunitar din Romania. Acesta contine informatii despre speciile protejate si harti de distributie ale acestora, informatii despre culoarele de migratie, zonele de cuibarit, SPA-uri, precum si aspecte legate de monitorizare, fotografii profesionale ale fiecarei specii, desene gravura tip atlas biologic precum si o componenta multimedia: un DVD cu sunetele fiecarei specii de pasari. Atlasul are 600 de pagini si poate fi descarcat de pe site-ul http://monitorizareapasarilor.cndd.ro/atlasul_pasarilor.html


Info Natura 2000

In cadrul proiectului "Info Natura 2000 - Campanie nationala de constientizare privind importanta conservarii Biodiversitatii prin Reteaua Natura 2000 in Romania" (http://infonatura2000.cndd.ro/), Centrul National pentru Dezvoltare Durabila (www.cndd.ro) a publicat doua volume de exceptie.

Catalogul habitatelor, speciilor și siturilor Natura 2000 in Romania
(http://infonatura2000.cndd.ro/documents/Catalog_Infonatura2000.pdf) - descrieri detaliate ale fiecarui sit, harti si fotografii. Catalogul include fisele de prezentare pentru cele 381 de situri declarate in 2007, urmand ca cele 149 de situri declarate in 2011 sa fie abordate intr-o lucrare viitoare.

Albumul Natura 2000 in Romania
(http://infonatura2000.cndd.ro/documents/album_infonatura2000.pdf) - prezentare a fiecarei bioregiuni, insotita de imagini superbe, informatii geografice, geologice si biologice, incursiuni in istoria locurilor, specificul traditional si etnic local, obiceiuri si activitati traditionale.

In plus, CNDD a realizat, in premiera pentru Romania, un serial documentar despre reteaua Natura 2000, filmat intre 2011-2012, cu 7 episoade a cate 52 de minute (http://infonatura2000.cndd.ro/Serial_Documentar.html): 6 episoade care prezinta siturile din fiecare regiune biogeografica (Continentala, Pontica, Stepica, Panonica si Alpina -doua parti- si un episod final de sinteza).

Doua carti extraordinare pentru toti cei care iubesc natura Romaniei si un fim pe care ar trebui sa-l vada fiecare roman!


Catalogul "Pensiuni din Romania"

In cadrul proiectului "Intreprinzatori in turism - pensiuni in Romania" (www.intreprinzatorturism.ro), Fundatia Nationala a Tinerilor Manager (www.fntm.ro) a publicat in martie 2013 catalogul (tiparit, in romana si engleza) "Pensiuni din Romania 2013". Catalogul are peste 2000 de pensiuni grupate in 9 regiuni istorice. Informatiile au fost extrase si prelucrate din portalul www.cazarelapensiune.ro.

Proiectul mai include si o cercetare calitativa si cantitativa complexa, dedicata sectorului turistic de pensiune. Au rezultat 26 de rapoarte de cercetare si brosura "Caracteristicile unei marci in devenire - turismul de pensiune din Romania" - disponibile pe site-ul proiectului.

Totodata, in cadrul proiectului, se deruleaza (in perioada iunie-octombrie 2013) un program (gratuit) de e-learning de educatie manageriala si consultanta.

UPDATE: La inceputul lui 2015 a aparut a doua editie a catalogului, care poate fi descarcat de site-ul http://www.cazarelapensiune.ro/evenimente/doriti-sa-primiti-catalogului-pensiunilor-din-romania--contactati-ne-


Ghidurile turistice din seria "Mandri de Romania" 

Asociatia Profesionistilor de Turism din Romania (www.aptro.ro) a publicat, in cadrul proiectului "Mandri de Romania", cinci ghiduri interesante, cuprinzand trasee turistice in zonele istorice, naturale de recreere si agrement din: Transilvania (www.printransilvania.info), Maramures si Bucovina (www.prinmaramuresbucovina.info), Dobrogea (www.prindobrogea.info), Crisana-Banat (www.princrisanabanat.info), Oltenia (www.prinoltenia.info) si Muntenia (www.prinmuntenia.info). Ghidurile se pot descarca de pe Internet.


Catalogul "Circuit turistic medieval in Transilvania"

Asociatia Romana pentru Promovarea Calitatii si Practicilor de Succes (http://transilvania-medievala.ro) a publicat catalogul "Circuit turistic medieval in Transilvania". Catalogul poate fi vizualizat online la http://transilvania-medievala.ro/brosura/.


Ghidul turistic "Cele mai frumoase sate din Romania"

Asociatia Cele Mai Frumoase Sate din Romania (AFSR) a publicat ghidul turistic "Cele mai frumoase sate din Romania" (www.satefrumoase.ro).

Niciun comentariu: